Stefan utmanar sig själv

Den 25:e september 2017 utmanade jag mig själv för att se om jag kunde öka 5 kg muskler på 5 månader med en växtbaserad kost. Det har aldrig varit lätt för mig att gå upp i vikt tvärtom tappar jag snabbt ett kilo eller två om jag inte tränar och äter ordentligt. I och med utmaningen ifrågasatte jag mina egna valda sanningar om att jag har svårt att öka i muskler framför allt med en kost utan protein från varken kött, fisk eller mejeriprodukter.

I mitten av december nådde jag mitt mål på 74 kg och startade följaktligen på 69 kg. Mina valda sanningar visade sig inte stämma alls utan det gick alldeles utmärkt att öka muskelmassan med en helt växtbaserad/vegansk kost.

Det här gjorde jag:
Tränade styrka 4-5 gånger i veckan med 6-8 reps gånger oftast 3 set. Inledande veckorna körde jag med lättare vikter och fler reps för att komma igång.
Åt 2 lagade mål mat per dag och alltid med halva tallriken grönt.
Åt nötter, tahini eller banan som mellanmål.
Fastade 24 h varannan fredag aka fastefredag
Sov 8 h per natt

Det här gjorde jag inte:
Åt kött, fisk eller något annat från djurriket.
Åt tillskott i form av proteinbars, proteinpulver eller liknande.
Drack sportdrycker

Bilder före (klicka för att visa större bild)

Bilder efter (klicka för att visa större bild)